Gdy na dworze zimno i mokro, marzy się o szybkim i rozgrzewającym obiedzie ...

czyli super prosty i równie szybki kurczak grillowany w sosie barbecue z papryczką peperoni.






Składniki:
  • pierś kurczaka
  • sos barbecue 
  • pół papryczki peperoni
  • kuskus + szklanka bulionu warzywnego
Przygotowanie :
  1. Pierś kurczaka myję , osuszam, oczyszczam, przekrawam na pół.
  2. Pół papryczki bardzo drobno siekam.
  3.  Do miski wkładam pierś, polewam sosem, dokładam posiekaną papryczkę i dokładnie mieszam.
  4. Na blachę wyłożoną folią aluminiową kładę kurczaka, polewam sosem, który pozostał w miseczce i wkładam do piekarnika nagrzanego do 250 stopni z opcją grill. Po 5 minutach obracam kurczaka na drugą stronę i piekę kolejne 5 minut.
  5. Rozpuszczam kostkę bulionu. Zalewam kuskus.
  6. Kurczaka podaję z kuskusem.


Smacznego :)

2 komentarze:

  1. wygląda pysznie;) mam jednak drobną uwagę do tytułu, mówi się "na dworze" a nie "dworzu"

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki :) uwaga doceniona, nazwa zmieniona :)

      Usuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka