Składniki:
- pierś kurczaka
- sos barbecue
- pół papryczki peperoni
- kuskus + szklanka bulionu warzywnego
- Pierś kurczaka myję , osuszam, oczyszczam, przekrawam na pół.
- Pół papryczki bardzo drobno siekam.
- Do miski wkładam pierś, polewam sosem, dokładam posiekaną papryczkę i dokładnie mieszam.
- Na blachę wyłożoną folią aluminiową kładę kurczaka, polewam sosem, który pozostał w miseczce i wkładam do piekarnika nagrzanego do 250 stopni z opcją grill. Po 5 minutach obracam kurczaka na drugą stronę i piekę kolejne 5 minut.
- Rozpuszczam kostkę bulionu. Zalewam kuskus.
- Kurczaka podaję z kuskusem.
Smacznego :)
wygląda pysznie;) mam jednak drobną uwagę do tytułu, mówi się "na dworze" a nie "dworzu"
OdpowiedzUsuńdzięki :) uwaga doceniona, nazwa zmieniona :)
Usuń