Składniki:
- polędwiczka wieprzowa
- słoiczek musztardy sarepskiej
- 2 cebule
- masło
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Cebule pokroić w plastry, smażyć aż zbrązowieje z obu stron a następnie dolać trochę wody i poddusić pod przykrywką.
- Polędwiczki umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić w plastry, osolić i opieprzyć oraz wymieszać z 3 łyżeczkami musztard.
- Odparować wodę z cebuli i dorzucić polędwiczki. Dobrze wymieszać.
- Po usmażeniu polędwiczek można je trochę poddusić dolewając wody by były bardziej miękkie.
- Po odparowaniu wody dodać 2-3 łyżki musztardy i przysmażyć aż polędwiczki zbrązowieją.
- Podaję z frytkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka