Składniki :
- chleb ( dobry chleb)
- masło ( dobre masło :)
- szprotki w oleju podwędzane
- cytryna
- Chleb kroję na kromki, smaruję na całej powierzchni masłem.
- Szprotki odsączam z oleju a cytrynę kroję w pół plasterki ( można obrać ze skórki by ułatwić jedzenie kanapek).
- Na kromce układam szprotkę, obok plasterek cytryny i gotowe :)
proste i smaczne tak jak lubię :)
OdpowiedzUsuńurok tkwi w prostocie, prawda? :)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie! To świetny pomysł na przekąskę!
OdpowiedzUsuńszprotki są bardzo ok :)
OdpowiedzUsuńbardzo proste a zarazem wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam :)
oh jak ja juz dawno szprotek nie jadlam :D
OdpowiedzUsuńsuper.muszę spróbować mimo, że nie jestem fanką szprotek
OdpowiedzUsuń