Składniki :
- polędwiczka wieprzowa
- boczek wędzony w cienkich plastrach
- musztarda sarepska
- tymianek suszony 2 łyżeczki
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- majeranek suszony 1 łyżeczka
- jogurt naturalny
- musztarda sarepska
- szczypta tymianku
Przygotowanie :
- Polędwiczki kroję na dosyć grube plastry.
- Polędwiczki nacieram przeciśniętym przez praskę czosnkiem, tymiankiem i majerankiem, doprawiam lekko solą i pieprzem.
- Plastry boczku z jednej strony smaruję musztardą.
- Owijam plastry polędwiczek boczkiem i spinam wykałaczką.
- Obsmażam na odrobinie oleju z każdej strony.
- Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 10 minut, tak by mięso było upieczone ale nadal soczyste .
- Podaję polędwiczki z pieczonymi ziemniakami i sosem ( jogurt mieszam z musztardą i szczyptą tymianku).
widzę młode, pieczone ziemniaczki :) pychaa! chyba bardziej mnie zainteresowały niż mięsko :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze młodych ziemniaków w tym roku ale mi smaki zrobiłaś, polędwiczki do schrupania
OdpowiedzUsuń