Składniki :
- 4 kotlety karkówki
- sok wyciśnięty z 2 cytryn
- 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 4 gałązki świeżego tymianku
- 1 łyżeczka chili
- sól, pieprz
- 10 łyżek oliwy
- pity
- tzatziki
- Karkówkę kroję w grube paski i nadziewam je na patyczki do szaszłyków.
- W płaskim naczyniu mieszam : sok z cytryn, oliwę, chili, tymianek, czosnek, sól i pieprz.
- Wkładam karkówkę do marynaty i chowam do lodówki na min 30 minut.
- Souvlaki układam na grillu elektrycznym, grilluje po 6 minut z każdej strony, po czym układam na grillu pity i piekę wszystko razem jeszcze około 6-8 minut.
- Podaję souvlaki , grillowane pity i tzatziki ,
Ciekawe ciekawe, jednak smakoszem karczku nie jestem, więc pewnie bym zastąpiła to piersią z kurczaka :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
ujemfot.blogspot.com