Składniki :
- pierś kurczaka
- Sos Seczuański Chilli Fusion Uncle Ben’s
- kuskus błyskawiczny
- pół kostki bulionu drobiowego lub ulubione przyprawy i sól
- Kurczaka myję, osuszam, oczyszczam kroję w paski, kostkę. Rozgrzewam olej lub oliwę wrzucam kurczaka na patelnię.
- Gotuję wodę w czajniku, kuskus przesypuję do małego garnuszka, do szklanki wkładam pół kostki bulionu, lub wsypuję sól i inne przyprawy.
- Gdy kurczak obsmażony, wlewam sos i na średnim ogniu smażę mieszając.
- Zalewam bulion wrzątkiem, dobrze go rozpuszczam i zalewam kuskus, nakrywam przykrywką i zostawiam na 5 minut.
- Po 5 minutach kuskus mieszam widelcem i nakładam na talerze, kurczak też już gotowy więc również go nakładam.
- I gotowe :) kiedyś z ciekawości zmierzyłam czas także mogę zapewnić że obiad jest do zrobienia w 10 minut.
Kuskus i kurczak są niezastapione w przypadku braku czasu. Takie dni kiedy czasu na przygotowanie posiłku niewiele, u mnie częste:)
OdpowiedzUsuńpięknie podane szybko zrobione nic tylko siadać i jeść:)
OdpowiedzUsuńjak sobie to ładnie podała myszka:)
OdpowiedzUsuńmyszka uznała że normalna wersja - kuskus w misce i wymieszany z sosem jest mało apetyczna :) przez to zdjęcie w ogóle się nie najadłam bo zaburzyły się proporcje w nakładaniu :)
Usuń