Składniki :
- polędwiczka wieprzowa długa
- kulka mozzarelli ( nie z zalewy)
- krem z pieczonych warzyw, który mi został po obiedzie - z tego przepisu
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki bazylii suszonej
- 2 ząbki czosnku drobno posiekane
- 2 łyżeczki oregano
- oliwa
- Polędwiczkę kroję w plastry, rozbijam dłonią.
- Nacieram bazylią i oregano, dodaję czosnek i łyżkę oliwy.
- Odstawiam na 15 minut.
- Do zupy krem dodaję 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, podgrzewam , mieszając.
- Mozzarellę kroję w plastry.
- Polędwiczki smażę około 2 minut z każdej strony.
- Gdy mięso usmażone , układam plastry mozzarelli i przykrywam przykrywką, podgrzewam na małym ogniu aż ser zacznie się rozpuszczać.
- Mięso układam na talerzu , obok polewam sos.
- I gotowe :)
pysznie się prezentuje... z wielką przyjemnością spróbowałabym Twoich polędwiczek :)
OdpowiedzUsuńale pyszne jedzonko!
OdpowiedzUsuń