Polędwiczki pod kołderką, podane z warzywnym sosem





Składniki :
  • polędwiczka wieprzowa długa
  • kulka mozzarelli ( nie z zalewy)
  • krem z pieczonych warzyw, który mi został po obiedzie - z tego przepisu
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 
  • 2 łyżeczki bazylii suszonej 
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 2 łyżeczki oregano
  • oliwa
Przygotowanie :
  1. Polędwiczkę kroję w plastry, rozbijam dłonią.
  2. Nacieram bazylią i oregano, dodaję czosnek i łyżkę oliwy.
  3. Odstawiam na 15 minut.
  4. Do zupy krem dodaję 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, podgrzewam , mieszając.
  5. Mozzarellę kroję w plastry.
  6. Polędwiczki smażę około 2 minut z każdej strony.
  7. Gdy mięso usmażone , układam plastry mozzarelli i przykrywam przykrywką, podgrzewam na małym ogniu aż ser zacznie się rozpuszczać.
  8. Mięso układam na talerzu , obok polewam sos.
  9. I gotowe :)

3 komentarze:

  1. pysznie się prezentuje... z wielką przyjemnością spróbowałabym Twoich polędwiczek :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka