12 mar 2014

Kurczak z grillowaną papryką pod mozzarellą







 Składniki:
  • pierś kurczaka
  • włoska papryka grillowana do kupienia w delikatesach Mantini (kilk)
  • kulka mozzarelli
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 czubate łyżeczki bazylii suszonej
  • 1 czubata łyżeczka oregano
Przygotowanie :
  1. Kurczaka lekko rozbijam. Nacieram przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bazylią.
  2. Papryką odsączam, kroje w paski. 
  3. Układam na kurczaku i posypuję oregano.
  4. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 15 minut.
  5. Mozzarellę kroję w plastry. Układam na kurczaku i podpiekam aż ser się rozpuści.
  6. Podaję z kuskusem.

Dwa słowa o papryce :
Papryka ma bardzo fajny smak, czuć, że jest grillowana. Używam też jej do zapiekanych kanapek z czosnkiem i mozzarellą i jest równie pyszna. Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka