Składniki :
- ciasto na pizzę wg. tego przepisu (klik)
- koncentrat pomidorowy
- ketchup pikantny
- oregano, bazylia, sól, papryka słodka, chili, czosnek
- mieszanka ognista w młynku ( Kamis)
- mozzarella w kulce ( nie z zalewy)
- twarożek z koziego mleka
- gorgonzola
- marynowane papryczki chili
- boczek wędzony podsmażony
- szynka
- Sos : koncentrat mieszam z ketchupem i doprawiam oregano, bazylią, papryką, chili, czosnkiem i szczyptą soli.
- Gdy ciasto przygotowane i przełożone na blachę ( pokrytą papierem do pieczenia), rozsmarowuje sos.
- Na ciasto ścieram na tarce o grubych oczkach mozzarellę, następnie układam pokrojoną gorgonzolę, przykrywam kolejną warstwą mozzarelli.
- Układam w kilku miejscach po pół łyżeczki twarożku koziego.
- Całość posypuje mieszanką ognistą.
- Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 250 stopni na około 10 minut.
- I gotowe :)
Mniam, wygląda przepysznie, uwielbiam pizzę:)
OdpowiedzUsuńtaka rozpusta z samego rana :)
OdpowiedzUsuńnoooo, trafiłaś, kocham pizzę, a już serową bezgranicznie...dupa rośnie, ale na kawałłł bym się skusiła:D
OdpowiedzUsuń